Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 31 maj

  Branschutbildning för arbetslösa stoppas

  Arbetsförmedlingens snabbutbildning, som går ut på att få ut arbetslösa i lantbruket, har stoppats. Anledningen är att oron för att få tag på utländsk arbetskraft efter coronautbrottet nu har mildrats.

   Snabbutbildningen skulle bland annat göra det möjligt för arbetslösa att ta olika jobb inom trädgårdsnäringen.
  Snabbutbildningen skulle bland annat göra det möjligt för arbetslösa att ta olika jobb inom trädgårdsnäringen. FOTO: Jonatan Jacobson

  Den två veckor långa utbildningen startades av Arbetsförmedlingen tillsammans med Hvilan utbildning. Syftet har varit att tillgodose arbetskraftsbehovet i coronakrisens spår. Men eftersom bristen på utländsk arbetskraft inte verkar ha blivit så stor som befarat, avvaktar nu många gårdar och därför läggs också utbildningen på is för nya sökande, skriver SVT.

  Av eleverna på utbildningen kommer få ens ut på praktik.

  – Utbildningen kom till på uppdrag från branschen men nu verkar det som att de löser det själva, säger Jan Andersson, delprojektledare på Arbetsförmedlingen, till SVT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen