Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 maj 2019

  Brandskyddsexpert: Ägaren har ansvaret

  Enligt Lantbrukets brandskyddskommitté har problemen med solpaneler varit utbredda på lantbrukssidan och funnits mer eller mindre i hela landet.

  – Men min bild är att det ändå har blivit mycket bättre på senare tid, säger Leif Mårtensson.

   Leif Mårtensson, ordförande i tekniska utskottet i Lantbrukets brandskyddskommitté (LBK), rekommenderar den som vill installera solceller men känner sig osäker att ringa sitt försäkringsbolag.
  Leif Mårtensson, ordförande i tekniska utskottet i Lantbrukets brandskyddskommitté (LBK), rekommenderar den som vill installera solceller men känner sig osäker att ringa sitt försäkringsbolag. FOTO: Shutterstock/TT och Privat

  Leif Mårtensson, ordförande i tekniska utskottet i Lantbrukets brandskyddskommitté (LBK), rekommenderar den som planerar att sätta upp solpaneler att kontrollera att installatören är registrerad hos Elsäkerhetsverket och certifierad för solenergi.

  – Är du osäker på något när det gäller solcellsinstallationen kan du alltid ringa ditt försäkringsbolag och fråga. Tänk på att det alltid är du som ägare som har ansvaret för din fastighet, säger Leif Mårtensson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen