Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 juli

  Våldsam brand i foderanläggning

  En våldsam brand bröt på onsdagskvällen ut på en foderanläggning utanför Skara. Branden spred sig under kvällen till bostäder intill.

  Larmet om branden kom in vid 17-tiden onsdagen. Till en början gick räddningstjänsten ut med att det rörde sig om en minkfarm som stod i brand, men ändrade sedan uppgifterna. Det var en foderanläggning.

  Fyra foderförråd förstörda

  Trots en stor räddningsinsats har branden spridit sig till intilliggande bostäder, uppger Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap på Samhällsskydd mellersta Skaraborg, till SVT Nyheter.

  Fyra foderförråd är förstörda samt bostadsdelen som ligger nära intill.

  – Vi jobbar nu för att skydda ett kompressorrum och ett kylrum, det är dem som betingas störst värde, enligt ägaren till foderfabriken, säger Johan Hjortsberg, till SVT Nyheter.

  Inga brottsmisstankar

  Inga människor eller djur ska ha skadats i branden. Vid 20.30-tiden på onsdagskvällen fanns ingen prognos om när branden kan vara släckt.

  Räddningstjänstens Johan Hjortsberg berättar för SVT att det inte funnits en brandsektionering, vilket har gjort det lättare för branden att sprida sig. Det finns just nu ingen misstanke om brott, enligt polisen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen