Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 maj 2017

  "Bra för LRF med någon utifrån"

  Lars-Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost, hade gärna sett ett annat namn än Palle Borgström, som valberedningens förslag till ordförande i LRF.

  – Det är bra för LRF om det blir någon som kommer helt utifrån eller åtminstone inte har suttit alltför länge i styrelsen. Det är lätt hänt att man bara kör på i gamla hjulspår, säger Lars-Ove Johansson.

   Lars- Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost.
  Lars- Ove Johansson, ordförande i LRF Sydost.

  Sven Norup har lyfts fram av LRF Skåne och Norup själv utesluter inte en kandidatur. Men Lars-Ove Johansson vill inte lansera eller kommentera några namn.

  – Det förslaget har inte lagts ännu så det har jag inga kommentarer till. Jag har inget emot Norup, han har visat att han är en bra ledare. Just nu finns bara valberedningens förslag. Kommer det fler förslag är det nytt läge och då får vi ta ställning till det.

  Lars-Ove Johansson vill att LRF kommer upp ur de gamla hjulspåren. Speciellt vill LRF-basen i Sydost se att riksförbundet jobbar bättre med regionerna och kommer närmare medlemmarna. LRF Sydost ska inom kort träffa Palle Borgström och informera sig om vad han vill göra som LRF-ordförande.

  – Det är min personliga åsikt att Palle inte har den bredd som krävs. Men jag hoppas jag har fel, säger Lars-Ove Johansson.

  Läs mer: Jag är beredd att ta det ansvar som krävsläs mer: Fler förslag kan ge öppen strid

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen