Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 september 2019

  Boxholmscisternen kan rivas: ”Sorgligt”

  Boxholmsmejeriets cistern kan jämnas med marken. Sorgligt, det är en signaturbyggnad i klass med stadshuset i Stockholm, menar Facebookgruppen Boxholmsostens vänner grundare Peter Trygg.

   I klass med stadshuset i Stockholm och Turning torso i Malmö? Det menar i alla fall Facebookgruppen Boxholmsostens vänner grundare Peter Trygg.
  I klass med stadshuset i Stockholm och Turning torso i Malmö? Det menar i alla fall Facebookgruppen Boxholmsostens vänner grundare Peter Trygg. FOTO: Mostphoto

  Kommunen menar att det bästa Arla kan göra med företagets ostliknande cistern när tillverkningen i Boxholm läggs ner är att plocka ner den.

  – Vårt förslag är att man plockar ner den för rivning och sanering kan bli dyrt för kommunen, säger kommundirektören Göran Lundström till P4 Östergötland.

  Beskedet har mottagits med bestörtning av många.

  – Landmärket pratas det om, men det är mer en signaturbyggnad i klass med Turning torso och stadshuset i Stockholm och så vidare. Sorgligt i alla fall. Cisternen är ju en stor symbolik för bygden, säger Facebookgruppen Boxholmsostens vänners grundare Peter Trygg till P4 Östergötland.

  Mycket pekar nu också på att det inte kommer att bli någon mer ostproduktion i Boxholm då de intressenter som funnits för att ta över nu har backat ut enligt kommunledningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen