Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 augusti

  Boskapshjord fångade misstänkt brottsling på flykt

  Hela händelseförloppet fångades på film från en polishelikopter.

   En misstänkt brottslig i Florida som flydde från polisen i en kohage kunde omhändertas av de rättsvårdande myndigheterna efter att en boskapshjord tagit upp jakten. Arkivbild.
  En misstänkt brottslig i Florida som flydde från polisen i en kohage kunde omhändertas av de rättsvårdande myndigheterna efter att en boskapshjord tagit upp jakten. Arkivbild. FOTO: Mostphoto

  Det började med att polisen i Floridastaden Sanford fick syn på en bil som hade rapporterat som stulen. Biljakten som följde ledde till att den misstänkte biltjuven och hennes passagerare körde in i en stoppskylt och hamnade i diket. De båda kvinnorna fortsatte sin flykt från polisen till fots, och medan den 46-åriga föraren snart hittades gömt i en buske med hjälp av polisens hundar, försökte den andra kvinnan att springa ifrån lagens långa arm, uppger CBS.

  Flykten fortsatte i en kohage, där en polishelikopter filmade det fortsatta händelseförloppet med hjälp av bildförstärkare. Till kollegorna på marken kunde en förvånad helikopterpolis meddela att de redan hade fått förstärkning – av ett 20-tal kor.

  I videon nedan från polisen i Seminole County kan hela det osannolika förloppet ses:

  För de båda kvinnorna väntar nu åtal för bland annat droginnehav och olaga intrång.

  LÄS OCKSÅ: Han tog dieseltjuvarna på bar gärning – ändå går de friaLÄS OCKSÅ: Skrämda kor vände hem

  Läs mer om

  Till toppen