Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 februari 2018

  Bondespelet med fem miljoner spelare

  Nu är det dags att damma av traktorn och bli bonde igen. Den virtuella varianten.

   Odla spannmål, potatis, raps eller bedriv mjölkproduktion eller ha grisar - det finns många varianter för den som vill prova att driva jordbruk i den virtuella världen.
  Odla spannmål, potatis, raps eller bedriv mjölkproduktion eller ha grisar - det finns många varianter för den som vill prova att driva jordbruk i den virtuella världen. FOTO: Farming Solution

  Mer än fem miljoner människor världen över spelar dataspelet Farming Simulator där man driver ett virtuellt jordbruk. I år kommer spelet i en ny uppgraderad version. Bland nyheterna finns tre nya världar att bedriva jordbruk i. Två av dem är nya, den tredje är en omarbetning av den sydamerikanska miljön från tidigare spel.

  VIDEO: Möt svenskarna som bygger de svenska jordbruksmiljöerna

  Dessutom har spelmotorn uppgraderats vilket ger bättre grafik men det blir också mer hårdvara som nya fordon och nya maskiner. De allra flesta märken, maskiner och traktorer finns med i spelet utom ett – John Deere.

  Det är också det märke, eller den traktor, som ligger väldigt högt på spelarnas önskelista när utvecklarna bakom spelet gjorde en enkät och frågade användarna vad de ville se förbättrat. Men än har inte John Deere övertygats som gå med.

  På topp-tio-listan över vad spelarna också gärna vill ha finns bland annat bättre 3-D-grafik vid jordbearbetning så det till exempel syns att det bli plogfåror, förbättringar när spelet löper över olika årstider och möjlighet att ”köpa” begagnade maskiner.

  Vad som finns med från topplistan återstår att se när Farming Simulator 19 släpps senare i år.

  LÄS OCKSÅ: Farming Simulator på 100-bästalistan i världenLÄS OCKSÅ: Fem miljoner driver lantbruk på nätet

  Relaterade artiklar

  Till toppen