Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 december 2018

  Bonde lyckades rädda många kor från brinnande ladugård

  Ett trettiotal kor befaras ha dött i en ladugårdsbrand i Västerbotten i natt. Men djurägaren lyckades med hjälp av några grannar rädda omkring 100 av korna i besättningen från den brinnande byggnaden.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Det var vid klockan ett på natten mot torsdagen som räddningstjänsten fick larm om en ladugårdsbrand i Västerbotten, rapporterar P4 Västerbotten.

  Det var bonden själv som upptäckte branden och larmade räddningstjänsten. I ladugården fanns omkring 130 kor, och med hjälp av några grannar lyckades mannen själv få korna ur ladugården ut på stallbacken. Men ungefär 30 djur återvände in i den brinnande byggnaden och uppges ha dött.

  ”Gjort ett jättejobb”

  Räddningstjänsten berömmer djurägarens snabba agerande.

  – Han har gjort ett jättejobb. Nu försöker vi släcka den ena delen i ladugården för att förhoppningsvis kunna släppa in korna igen. Det är 18 minusgrader och korna fryser, säger insatsledare Håkan Iseklint till P4 Västerbotten.

  Den ena delen av ladugården är helt nedbrunnen. Räddningstjänsten har sprutat skum på närliggande byggnader för att förhindra att elden sprider sig. Nu undersöker man hur man ska kunna stalla in de 100 kor som överlevt branden.

  – Vi hoppas på en snabb lösning för de 100 kor som överlevde branden, vi håller just nu på att ringa runt och se hur vi ska lösa det om vi inte kan släppa in dem i delen som fortfarande står kvar, säger Håkan Iseklint till radion.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen