Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 februari 2019

  Bayer utlovar ”resolut” försvar i glyfosatmål

  Bayer lovar att man kommer fortsätta att försvara sig ”resolut” i ett ökande antal skadeståndsmål som bolaget dragits in i efter att ha köpt amerikanska Monsanto, som bland annat producerar bekämpningsmedlet Roundup.

   ”Glyfosat är en säker produkt”, sade Bayers VD Werner Bauman vid onsdagens kvartalspresentation.
  ”Glyfosat är en säker produkt”, sade Bayers VD Werner Bauman vid onsdagens kvartalspresentation. FOTO: imago stock

  Det uppger bolagets VD Werner Baumann vid onsdagens kvartalspresentation.

  I slutet av januari var siffran för de cancerpatienter som anklagar det glyfosatbaserade bekämpningsmedlet för sina diagnoser totalt 11 200.

  ”Glyfosat är en säker produkt”, sade Werner Bauman.

  Fusionen med Monsanto har med anledning av rättsfallen kritiserats hårt av Bayers ägare. Börsvärdet har fallit med en tredjedel sedan fusionen, som genomfördes i somras.

  I augusti dömde en jury i San Francisco Monsanto att betala 289 miljoner dollar till en man med så kallad non-Hodgkins-lymfom. Skadeståndet sattes därefter ner till 78 miljoner dollar av en domare. Monsanto har överklagat.

  Bayers resultat från senaste kvartalet kom in bättre än analytikernas förväntan. Det justerade rörelseresultatet blev 2,1 miljarder euro, bättre än anlytikersnittet 2 miljarder. Omsättningen steg till 11,1 miljarder, mot analytikernas estimat på 10,7 miljarder.

  Vid presentationen meddelade också VD:n att ett ”signifikant” antal anställda kan komma att varslas under året.

  Aktien steg drygt 4 procent i Frankfurt vid 11.30-tiden.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen