Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 augusti 2016

  Axfood drar in färs efter salmonellatest

  Livsmedelsföretaget Axfood återkallar Garant blandfärs och Garant kalvfärs efter att analysprover visat på misstänkt salmonellasmitta. Färsen har sålts i hela Sverige på butikerna Willys, Hemköp, Tempo och Axfood snabbgross, skriver TT.

  FOTO: Mostphotos

  Det är Garants blandfärs och kalvfärs på 500 gram och 2,2 kilo med sista förbrukningsdag 9 augusti som nu har stoppats och inte längre går att köpa i butikerna.

  De som köpt färsen uppmanas att lämna tillbaka produkten till butiken och inte slänga dem i hushållssoporna eftersom de ska skickas på destruktion.

  Salmonellabakterien finns främst i kött och ägg, men även i andra livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittas och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Sjukdomstecknet är att man kan drabbas av kräkningar, diareér, magkramper och feber.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen