Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 januari

  ATL TV: Året med veteraner

  Vi startar året med en återblick på fjolårets veteranvisningar. ATLs medarbetare Niklas Larsson ägnade mycket tid åt olika BM-modeller.

  Bland annat besöktes sörmländska Valla, utanför Katrineholm, som är lite av ett BM-näste. Klassikern Volvo BM 810 är en älskad modell som vårdas ömt. Se mer i inslaget ovan.

  BM T 650 – blev traktorn som skapade sug efter turbo. Många monterade in ”piratturbo” i 650:s motor. På DM i plöjning i Söderköping visades bland annat en 650 upp:

  T 800 – Volvo BM:s flaggskepp lanserades 1966 som lösningen på gårdarnas behov av en stortraktor. Här fångade Niklas Larsson en av dem:

  SM i veteranplöjning

  Och en tröska – BM Volvo S 950 – Många exemplar såldes till utlandet och den är en ovanlig syn i Sverige i dag. Här jobbar en för fullt:

  Och sist men inte minst – Drygt 30 veterantraktorer av olika sort fanns med i tävlingsfältet när SM i plöjning avgjordes i Skåne. Här finns mycket att vila ögonen på:

  Gott nytt år önskar ATL !

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen