Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 maj

  ATL TV: Dags för första kryddskörd i grisstallet

  Äsperöd, Skåne

  Grisstallet stod tomt några år men nu är det extra isolerat och fullt med kryddor.

  ATL TV gjorde för några år sedan serien ”Nytt liv i ladugården”. Där besökte vi ett antal gårdar där man hittat nya verksamheter i stället för den traditionella djurhållningen.

  Gammalt stall blev nytt hem för bilar

  I vår serie Nytt liv i ladugården följer vi med hem till företagare som vågat tänka nytt – och ändrat inriktning för den gamla ladugården. I stället för grisproduktion satsar paret Krantz på pelletsproduktion – och avställda bilar.

  Svinstall blev fullbelagt företagshotell

  I Farmeks gamla svinförsöksstation utanför Hallsberg huserar nu ett dussintal företag. Kunderna hittar dit utan annonsering. De köpte ladugården för att starta egen svinproduktion men kalkylen gick inte ihop så planerna ändrades.

  Besökarna strömmar till Humlalyckan

  Den tomma ladugården på gården Humlalyckan blev till gårdscafé och inredningsbutik. Besökarna kom i betydligt större skaror än väntat. Inget är sig längre likt i det gamla kostallet i norra Skåne.

  Ladugården blev strandparadis

  På Axtorps gård har man numera 2 000 besökare per år. Det är avkoppling i artificiellt solljus som lockar till den gamla ladugården. I Västergötland finns en helt unik ladugård – här är det gott om sol även under vinterhalvåret.

  Niltilapian tog över ladugården

  Johan och Mikael har ett slutet vattensystem i sin fiskodling. I ladugården simmar nu tusentals tropiska fiskar som säljs till butiker och restauranger i närområdet. De har satsat på fiskodling i ladugården. Konceptet är närproducerad niltilapia.

  Grisstallet blev vandrarhem

  Byggrådgivaren berättar om bygglov och vi får också följa med på vandrarhemsvisning i norra Skåne. I vår sista del av serien ”Nytt liv i ladugården” träffar vi både byggrådgivaren och en vandrarhemsföreståndare.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen