Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 januari 2020

  ATL erfar: LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co

  På fredag presenterar LRF Konsult sitt nya bolagsnamn. Men ATL kan redan nu avslöja att det nya namnet blir Ludvig & Co, sannolikt uppkallat efter bolagets grundare och lantbrukspionjären Ludvig Nanneson.

  FOTO: Mostphotos

  Under våren 2018 sålde LRF 75 procent av sitt ägande i redovisnings- och konsultbolaget LRF Konsult till riskkapitalbolaget Altor. Samma år stod det klart att konsultbolaget ska byta namn. Och på fredag ska namnbytet presenteras på en presskonferens på huvudkontoret i Stockholm.

  Där ska bolaget även berätta om sina framtidsplaner och hur det ”ska fortsätta attrahera svenska lantbrukare”. I övrigt vill man inte ge några kommentarer i dagsläget.

  – Vi kommer att presentera alla detaljer på presskonferensen på fredag, men lämnar inga kommentarer innan dess, säger LRF Konsults kommunikationschef Eva Wase till ATL.

  ATL sökte på onsdagen även bolagets vd Rickard Westlund och nådde honom på torsdagen. Men han hänvisar också till presskonferensen.

  – När vi har valt att gå ut och kommunicera det nu på fredag så vill vi hålla den linjen, säger han till ATL.

  Men redan nu kan ATL avslöja att LRF Konsult byter namn till Ludvig & Co. Det bekräftar Bolagsverket, som fått in en ansökan om namnbyte från bolaget.

  ATL erfar att namnet syftar på Ludvig Nanneson, initiativtagare och grundare av det företag som är LRF Konsult i dag. I samband med bolagets hundraårsjubileum 2018 skrev LRF Konsult på sin webbplats att Ludvig Nanneson (född 1881 och död 1963) ledde konsultföretaget i 28 år.

  När LRF:s föregångare Sveriges Allmänna Lantbrukssällskap (SAL) bildades 1917 utsågs Ludvig Nanneson, lantbrukare från Harplinge i Halland, till föreståndare för SAL:s så kallade Driftsbyrå som startades 1918. Han ledde Driftsbyrån ända fram till 1946.

  1928 utsågs han även till direktör för SAL och 1933 till professor i lantbruksekonomi vid Lantbrukshögskolan i Ultuna.

  Som SAL:s direktör gjorde han ett starkt avtryck, enligt LRF Konsult.

  ”Hans arbete inom jordbruksekonomin och uppbyggandet av den moderna lantbrukskooperationen var banbrytande”, skriver bolaget på sin Facebooksida.

  Bolagets ansökan om namnändring har ännu inte hanterats av någon handläggare på Bolagsverket. Ärendet står fortfarande i kö, men kommer troligen att handläggas någon gång under nästa vecka, enligt Bolagsverket.

  Om alla ansökningshandlingar, såsom protokoll från bolagsstämman där beslutet togs, är inkomna och korrekta så brukar ett nytt namn i regel kunna registreras samma dag som det hamnar på handläggarens bord. Det är också viktigt att det önskade namnet inte kan förväxlas med något annat svenskt bolagsnamn.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen