Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 september 2019

  Återhämtad baggauktion efter förra årets torka

  Toppriset blev 36 000 kronor när Svenska fåravelsföreningen höll sin årliga baggauktion i helgen.

   Baggarna väntar på sin tur under auktionen i Tenhult.
  Baggarna väntar på sin tur under auktionen i Tenhult. FOTO: Stefan Josefsson

  En ungbagge från Lindholmens gård i Halland värderades högst vid baggauktionen i Tenhult. 36 000 kronor är inget rekordpris, men snittpriserna på de totalt 38 Gotlandsfår som såldes blev bra, enligt Stefan Josefsson som var med och arrangerade auktionen. De 35 ungbaggarna snittade på 14 000 kronor och de 3 äldre baggarna på runt 10 000 kronor. Jämfört med 2018 var både kvaliteten på baggarna och stämningen bättre i år.

  – De flesta har haft helt andra förutsättningar. Förra året var ju så varmt och torrt så då mådde varken människor eller djur väl och växtligheten var väldigt begränsad, säger Stefan Josefsson som var med och arrangerade auktionen.

  Evenemanget lockade runt 200 personer till Clinic Arena. Publikintresset till trots gick åtta baggar osålda. Evert Johansson från Jonseryds gård i Nybro fick pris både för bästa pälshår och för dagens snyggaste bagge.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen