Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 mars

  Arlas a contopris oförändrat i april

  Arlas a contopris för konventionell och ekologisk mjölk lämnas oförändrat i april.

   Arlas nya a contopris i Sverige för konventionell mjölk baserad på icke-GMO foder är 337,4 öre/kg, och a contopriset för ekomjölk 451,8 öre/kg.
  Arlas nya a contopris i Sverige för konventionell mjölk baserad på icke-GMO foder är 337,4 öre/kg, och a contopriset för ekomjölk 451,8 öre/kg. FOTO: Mostphotos

  Den nya valutakursen för kvartalet påverkar priset uppåt med +3,1 öre i Sverige. A contopriset i Sverige för konventionell mjölk baserad på icke-GMO foder är därmed 337,4 öre/kg, och a contopriset för ekomjölk 451,8 öre/kg, uppger Arla.

  En viktig faktor som påverkar marknadspriserna just nu är osäkerheten kring Brexit. Arla skriver bland annat att de europeiska fettpriserna har försvagats något, troligen just till följd av den nuvarande osäkerheten på den brittiska marknaden. Det leder i sin tur till att europeiska och globala priser nu ligger på samma nivå. Samtidigt har proteinpriserna fortsatt att återhämta sig, vilket motverkar effekten av de lägre fettpriserna.

  Sammantaget innebar det, tillsammans med det faktum att mjölkvolymerna har legat stabilt i Europa under årets första månader, att industrimarknaderna har varit lugna med stabila priser som följd.

  Tidigare i veckan steg det globala mjölkprisindexet GDT för åttonde gången i rad. Arla anser också att utsikterna för mjölkpriset de kommande månaderna är positiva, även om oron över Brexits inverkan finns kvar.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen