Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 december 2016

  Arla startar webbutik – i Danmark

  Mejerikoncernen Arla har tagit några av sina utvalda ostar till nätet. I alla fall i Danmark. Där kommer ostarna, som saluförs under Unika-varumärket, att säljas på den nya sidan arlaunika.dk.

  FOTO: Jan Vainult

  Målet med satsningen är att ta gourméupplevelsen ett steg vidare, säger Alex Racoveanu, som är premium director hos Arla. Webbutiken är Arlas första försök att sälja produkter online direkt till konsumenter, skriver landbrugsavisen.dk.

  Med den nya sidan vill Arla även förmedla inspiration och råd kring allt från temperatur till servering. Därför säljer Arla även andra produkter som kan passa till ostarna direkt via webbshoppen, bland annat söta fruktviner, kaffe, te, och öl.

  På hemsidan skriver Arla att man levererar ostar över hela Danmark. Enda undantaget är öar som saknar fast broförbindelse. Det beror i sin tur på att företaget inte kan packa ostarna på ett sådant sätt att de garanterat förblir nedkylda under hela transporten ut till ön.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen