Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 februari

  Arla höjer priset på konventionell mjölk

  Den konventionella mjölkens a contopris höjs med 10,4 öre i mars, till 358 öre per kilogram. Däremot ligger a contopriset för ekomjölk oförändrat på 430,7 öre per kilogram.

  FOTO: Mostphotos

  Arlas ledning skriver i ett pressmeddelande att den globala mjölkproduktionen var stabil under större delen av 2019. Mot slutet av året ökade även produktionen i flera områden med stor export. Endast i Oceanien, och speciellt i Nya Zeeland, minskade produktionen till följd av värme och torka.

  Enligt Arla Foods råder fortsatt stabila utsikter för mjölkpriset de kommande månaderna. Och en möjligt positiv utveckling:

  ”Industrimarknaderna fortsätter att vara starka, även om trenden med ökande proteinpriser och minskande fettpriser fortsätter, särskilt i Europa. Även om marknadens grundprinciper verkar oförändrade, har oron för minskad efterfrågan i Asien till följd av Corona-viruset haft negativ inverkan på globala pulverpriser. Marknaden ogillar osäkerhet.”

  Ekomarknaden är fortsatt stabil i stort. Men i Storbritannien finns en obalans, där produktionen är fortsatt stor men efterfrågan har försvagats.

  Relaterade artiklar

  Till toppen