Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 mars

  Arla drar ner i Kalmar - 30 tjänster kan försvinna

  Cirka 30 tjänster på Arla mejerier i Kalmar kan komma att försvinna. Anledningen är en ny förpackningslinje med färre manuella moment.

   På Arlas mejeri i Kalmar ystas bland annat de klassiska ostarna Grevé, Herrgård, Präst och Svecia. Nu kan 30 tjänster försvinna där.
  På Arlas mejeri i Kalmar ystas bland annat de klassiska ostarna Grevé, Herrgård, Präst och Svecia. Nu kan 30 tjänster försvinna där. FOTO: Mostphotos

  På onsdagen informerades personalen om läget. Nu sker arbetsplatsförhandlingar angående arbetsbrist rörande 30 tjänster.

  – För de anställda är det ett tråkigt besked att få, och för arbetsgivaren är det ett tråkigt besked att ge. Samtidigt har vi investerat rätt mycket, 24 miljoner kronor, för att göra mejeriet mera konkurrenskraftigt, säger Arlas presschef Erik Bratthall till Östra Småland.

  På Arlas mejeri i Kalmar ystas bland annat de klassiska ostarna Grevé, Herrgård, Präst och Svecia.

  Den nya förpackningslinjen ska vara i drift vid årsskiftet. Arla hoppas att den ska bidra till att säkra produktionen på mejeriet framöver.

  – Vi vill kunna producera ost på ett mer konkurrenskraftigt sätt i framtiden. Den tråkiga konsekvensen blir då att det försvinner arbetstillfällen, säger Erik Bratthall till SVT.

  Relaterade artiklar

  Till toppen