Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 maj 2019

  Arla behåller a contopriset

  Det blir inga höjningar av Arlas a contopris för varken konventionell eller ekomjölk i juni.

  Det betyder att leverantörerna får 337,4 öre per kilo för konventionell mjölk och 451,8 öre för ekomjölken. Priserna har legat på den nivån sedan april.

  – Mjölkvolymerna i Europa ligger i linje med föregående år. Men det finns fortsatt stora skillnader, med stark tillväxt i Storbritannien, Danmark och Irland medan Frankrike, Nederländerna och Tyskland ligger lägre än förra året, säger Arlas presschef Erik Bratthall i ett pressmedelande.

  Där konstaterar han också att den globala efterfrågan stöttar marknaden för pulver, där priserna fortsätter att vara stabila, men fortsatt osäkerhet i Europa håller tillbaka fettpriserna. Ostpriserna har sakta börjat röra sig i positiv riktning under de senaste veckorna.

  Ekomarknaden fortsätter att pressas på några europeiska marknader, men är för närvarande stabil. Utsikterna för mjölkpriset de kommande månaderna enligt honom stabila.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen