Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 juni 2016

  Ung mjölkbonde prisas

  Jessica Birgersson i Vänersborg har utsetts till Årets unga bonde 2016 av LRF Ungdomen och McDonalds Sverige.

   Jessica Birgersson, Vänersborg, Årets Unga bonde 2016.
  Jessica Birgersson, Vänersborg, Årets Unga bonde 2016.

  Jessica Birgersson, 31, fick ta emot utmärkelsen och 100 000 kronor under onsdagen. Förutom prissumman kommer hon, och de fem främsta deltagarna, att få stöd från LRF Konsult för att utveckla sitt företagande.

  Jessicka driver i dag Ramnered Lantbruk i Vänersborg med mjölkproduktion.

  – Jag är väldigt stolt och glad över att vinna priset. Priset kommer innebära att jag nu har en grund och ett stöd för att utveckla min verksamhet och jag är full av förhoppning inför framtiden, säger Jessica Birgersson.

  Tillsammans med sin sambo Emil har hon börjat utveckla Ramnered Lantbruk med siktet inställt på att bli ett av Sveriges lönsammaste mjölkföretag med fokus på friska, hållbara och högproducerande djur.

  Priset delas ut till unga bönder som vill driva ett hållbart, etiskt och lönsamt lantbruk.

  ”Genom sin affärsplan visar hon på en realistisk syn, där inget tas för givet och kostnadskontrollen i företaget är avgörande.” hette det bland annat i juryns motivering.

  McDonalds har samarbetat med LRF sedan 2011 för att stötta svenskt jordbruk. Genom priset Årets Unga Bonde vill företaget inspirera fler unga att satsa på lantbruk

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen