Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 18 november 2017

  Årets nötköttsföretagare jobbar brett

  När årets nötköttsföretag skulle utses var det den här gången kombinationsföretag som stod i fokus. Det vinnande Hälsingeparet har många ben att stå på.

  FOTO: Lovisa Svenn

  Årets nötköttsföretag är Norränge lantbruk i Söderala utanför Söderhamn i Hälsingland. Gården drivs av Lars Nordlund och Pia Cederblad, som fick ta emot priset vid Köttriksdagen i Tylösand på fredagen.

  LRF, som delar ut priset, lyfte i sin motivering fram deras dikalvsproduktion med allt från uppfödning till egen gårdsförsäljning. Paret Nordlund-Cederblad har ett 60-tal nötdjur och dessutom 20 får, ett 30-tal grisar samt hästar och höns. I verksamheten ingår även entreprenadtjänster och en gårdsbutik.

  Öppen gård för alla

  De har satsat på en öppen gård och tar ofta emot besökare.

  – Vår gård är öppen för alla, det kommer barnfamiljer, nyanlända, skolklasser – alla är välkomna, säger paret Lars Nordlund och Pia Cederblad i ett pressmeddelande.

  – Vi önskar att fler lantbruk vågade ha öppen gård, det vinner man framgång på.

  Årets nötköttsföretag utses i samarbete mellan LRF Regioner och regionala köttklubbar inom Sveriges Nötköttsproducenter.

  LÄS MER: Risk för rysk grispriskollapsPREMIUM: Ekoförsöljningen tappar rejältLÄS OCKSÅ: Så går nötköttsproduktionen

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen