Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 mars 2017

  Annika Bergman till XL-bygg

  Valdes i dag in i byggvarukedjans styrelse.

   På XL-byggs stämma i dag valdes Annika Bergman in i företagets styrelse.
  På XL-byggs stämma i dag valdes Annika Bergman in i företagets styrelse. FOTO: Ann Lindén

  I början av mars meddelande Annika Bergman att hon inte ställer upp för omval som ordförande i Hushållningssällskapet Halland.

  I går meddelande hon att hon efter sju år lämnar LRF:s styrelse.

  XL-bygg är en fackhandelskedja med närmare 100 fristående bygghandlare över hela Sverige .

  På stämman i dag valdes Annika Bergman in i XL-byggs styrelse, och blir första kvinnliga ledamot.

  – Jag tycker det är spännande att få arbeta med ett starkt varumärke med småföretagare i hela landet. Jag hoppas kunna bidra med min kunskap om personalutveckling, hållbarhet och näringspolitiska kontakter, säger Annika Bergman till ATL.

  Ingen koppling till varandra

  Annika Bergman är noga med att poängtera att uppdraget i XL-bygg inte har något med hennes beslut att lämna LRF att göra.

  – De olika besluten har ingen som helst koppling med varandra. Frågan om Xl-Bygg fick jag redan i höstas och XL bygg är ett mindre omfattande styrelseuppdrag jämfört med LRF.

  Varumärket XL-Bygg lanserades för åtta år sedan och har haft framgångar både affärs- och varumärkesmässigt. Nyligen valdes ICA Kvantums nuvarande affärschef Karin Eriksson till ny VD efter Bert Larsson. Karin Eriksson tillträder senast juni 2017 och i samband med det övergår Bert Larsson till rollen som operativ styrelseordförande.

  Läs mer: Annika Bergman lämnar LRF:s styrelseLäs mer: Annika Bergman avgår som ordförande

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen