Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 januari

  Hatt nytt överhuvud för LRF

  Tidigare ministern Anna Karin Hatt (C) blir ny VD och koncernchef för LRF. Hon är i dag VD för branschorganisationen Almega och tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

   Anna Karin Hatt blir ny VD för LRF från 1 augusti.
  Bild 1/2 Anna Karin Hatt blir ny VD för LRF från 1 augusti.
   Anders Källström har varit VD och koncernchef för LRF i 10 år.
  Bild 2/2 Anders Källström har varit VD och koncernchef för LRF i 10 år.

  – Jag brinner för att ersätta fossil energi med förnybar, och att det, speciellt i de mindre företagen, ska bli lättare att anställa, inte minst unga och människor med utländsk bakgrund, säger LRFs tillträdande VD och koncernchef Anna Karin Hatt i ett pressmeddelande.

  Hon växte upp på ett lantbruk i byn Mosshult utanför Hyltebruk på gränsen till Halland, men är sedan länge boende i Älvsjö, Stockholm.

  Under åren 2010-2014 var hon minister i Alliansregeringen, inledningsvis som IT- och regionminister och från 2011 IT- och energiminister.

  Under Alliansregeringens första period, 2006-2010, var Anna Karin Hatt statssekreterare i Statsrådsberedningen. Efter fem år som vice ordförande i Centerpartiet, lämnade hon politiken hösten 2015 för VD-jobbet på Almega.

  Kan lyfta medarbetare

  I sitt pressmeddelande skriver LRF att Anna Karin Hatt kombinerar ett resultatorienterat ledarskap med en omvittnad förmåga att lyfta fram sina medarbetare. LRFs ordförande Palle Borgström säger att han är mycket glad över den nya rekryteringen.

  – Vi har sökt efter en ovanlig kombination av erfarenheter. Anna Karin uppfyller allt detta på ett mycket bra sätt. Almega är en komplex intresseorganisation där hon genomfört ett grundläggande strategiarbete och samtidigt en framgångsrik ekonomisk turn around i kombination med ökad medlemsnöjdhet och stärkt medarbetarengagemang. Hon bottnar också starkt i LRFs värderingar, säger Palle Borgström i ett pressmeddelande.

  Anna Karin Hatt efterträder Anders Källström som efter tio år som VD och koncernchef för LRF lämnar i sommar.

  Anna Karin Hatt

  Ålder: 46.

  Bor: Älvsjö, söder om Stockholm.

  Civilstånd: Gift, tre egna barn, två bonusbarn.

  Fritidsintressen: Motionslöpning, laga mat, påta i trädgården.

  Sidouppdrag: Vid tillträdet som VD och koncernchef för LRF behåller hon uppdraget som styrelseledamot i det börsnoterade fastighetsbolaget Castellum AB.

  Karriär: Fil. kand. i statskunskap och internationella relationer, ledarskribent, vice VD för PR-byrån Kind & Partners, VD för friskoleföretaget Didaktus Skolor, statssekreterare i Alliansregeringen 2006-2010, IT- och regionminister 2010-2011, IT- och energiminister 2011-2014, vice ordförande för Centerpartiet 2011-2015. VD för Almega sedan augusti 2015.

  Källa: LRF

  Relaterade artiklar

  Till toppen