Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 augusti 2018

  Aktivister stoppades av polis men greps inte

  Åtta personer är identifierade och misstänkta för att ha släppt ut 5 000 minkar på en gård utanför Hjo. Polisen misstänker dock att ytterligare personer var inblandade i minksläppet.

   Polisen misstänker att fler personer kan ha deltagit i minksläppet, vilket dock inte bekräftas av filmer som ATL har tagit del av.
  Polisen misstänker att fler personer kan ha deltagit i minksläppet, vilket dock inte bekräftas av filmer som ATL har tagit del av. FOTO: Mostphotos

  Efter söndagens minksläpp såg vittnen två bilar som lämnade platsen. De stoppades av polis och åtta personer identifierades utan att gripas.

  – Poliserna på platsen har gjort bedömningen att det inte fanns lagstöd för ett gripande, säger Magnus Karlsson, chef för en utredningsenhet vid Skövdepolisen, till Skaraborgs Läns Tidning.

  Polisen tror dock att flera personer kan ha deltagit i aktionen.

  – Vi har senare fått fram att det rörde sig om fyra bilar som var framme på gårdsplanen och då kan det vara så att fler personer fanns med, vi jobbar på att få fram fler uppgifter kring gärningen. Bland annat söker vi efter filmer på sociala medier, säger Magnus Karlsson till SkLT.

  ATL har tagit del av två filmer på Youtube som sägs visa söndagens aktion. Där syns dock färre än åtta personer, samtliga klädda i mörka färger och med ansiktena täckta av huvor och halsdukar.

  Det är ännu oklart vad som väntar de åtta personer som blev identifierade av polisen.

  – Det är inte ovanligt att polisen lägger ner den här typen av utredningar för att brott inte kan styrkas, säger Svensk Minks VD Johan Dalén till Falköpings Tidning.

  Relaterade artiklar

  Till toppen