Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 augusti 2017

  Aktivister i aktion mot slakteri

  UPPDATERAD. 13 personer från organisationen Tomma Burar omhändertogs av polisen vid aktionen mot HK Scans slakteri i Linköping under måndagen där ett 30-tal aktivister blockerade infarten.

   Aktivister stoppade djurtransporterna vid HK Scan i Linköping när de blockerade infarten till slakteriet.
  Aktivister stoppade djurtransporterna vid HK Scan i Linköping när de blockerade infarten till slakteriet. FOTO: Tomma Burar

  Aktivisterna inledde aktionen strax före klockan elva på måndagsförmiddagen då de blockerad infarten till slakteriet. I ett pressmeddelande tog organisationen Tomma Burar på sig ansvaret för aktionen.

  Polis på plats förde en dialog med demonstranterna och vid lunchtid omhändertogs 13 aktivister uppgav TT. Det efter att polisen anvisat en annan plats för att fortsätta aktionen.

  – Vissa har då valt att inte hörsamma den här befallningen. Vi kör då iväg dem till en annan plats där de släpps av, säger Hanna Andersson, till TT.

  Enligt polisen har både protesten och insatserna gått lugnt till. De omhändertagna kommer att rapporteras för ohörsamhet och enligt polisen har även skrivits en anmälan om brott mot ordningslagen.

  Aktivisternas mål med aktionen är att hindra djur från att slaktas och det är andra gången som en aktion genomförs vid just HK Scans slakteri i Linköping. Så sent som i slutet på juni i år gjordes en liknande aktion.

  Läs mer: Kastrering av värphöns döms utLäs mer: Stal kalkoner vid intrångPREMIUM. Här skapas propaganda mot bönderPREMIUM. Så skyddar du dig mot aktivister

  Relaterade artiklar

  Till toppen