Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 december 2017

  Åkare i protest mot lönedumpningar

  Ett 20-tal lastbilar deltog i den årliga kortegen i Helsingborgstrakten för att uppmärksamma löndedumpningarna i åkeribranschen.

   Ett 20-tal lastbilar deltog i kortagen. Bilden är från ett annat tillfälle.
  Ett 20-tal lastbilar deltog i kortagen. Bilden är från ett annat tillfälle. FOTO: Mostphotos

  Efter inledningstal och applåder till inledningstalaren, mc-polisen Sören Johansson mullrade lastbilarna i väg mot E6 och vidare mot Väla-området i Helsingborg. Auktionen gjordes för att uppmärksamma problemet med lönedumpning och cabotageregler som inte följs. Men genom demonstrationen vill arrangörerna också sätta fingret på att det behövs fler trafikpoliser ute på vägarna.

  ANDRA LÄSER OCKSÅ: Hjälpa bilister upp från diket kan stå dig dyrt

  – Våra problem står på gatan här. Konkurrenter från Rumänien, Makedonien och Bulgarien kör för halva priset. Det är modernt slaveri. Förarna är iväg i månader och kör för svältlöner, sa Christian Holmgren, en av de två arrangörerna till Sydsvenskan.

  Rungande applåder blev det också, enligt tidningen, efter att polisen förtydligade att man lägger mycket tid på att kontrollera lastbilar som rör sig ute på vägarna.

  – Vi tar betalt direkt på plats. Ingen som inte hör hemma i Skandinavien kör ifrån våra kontroller utan att ha betalat. Vi kan kontrollera vilotider och cabotage, men inte löner och skatter. Man utnyttjar dessa stackars människor, säger han.

  Decemberkortegen genomfördes för tredje året, men antalet förare var nästan halverat jämfört mot tidigare år, skriver tidningen.

  LÄS ÄVEN: Så påverkar mobilförbudet yrkestrafiken

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen