Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Teknik 15 november 2017

  Agritechnica viktigt för Metsjö

  För svenska Ivarssons i Metsjö är Agritechnica ett viktigt forum för att skapa affärer och hitta nya återförsäljare. I år använder företaget sin visningsyta för att lansera sin nya uppdaterade flakväxlarvagn MetaFlex 50-65.

  Metsjös flakväxlarvagnar har framför allt blivit populära bland spannmålsbönder som inte sällan använder vagnarna för entreprenadverksamhet när spannmålssäsongen är över. Med hjälp av vagnarna är det enkelt att flytta både flak och containrar.

   Metsjös MetaFlex-vagn har bland annat fått en konstruktion som gör att den kan hantera längre rullflak, berättar företagets delägare Anders Ivarsson.
  Metsjös MetaFlex-vagn har bland annat fått en konstruktion som gör att den kan hantera längre rullflak, berättar företagets delägare Anders Ivarsson.

  Inför Agritechnica har företagets MetaFlex-vagn uppdaterats på en rad områden. Den största nyheten är att den har fått en konstruktion som gör att den kan hantera längre rullflak. Men vagnen har även fått ett ökat flöde i hydraulsystemet som gör att man kan växla snabbare, berättar företagets delägare Anders Ivarsson.

  Precis som tidigare levereras den även med en stödbalk bak som ska förhindra de allvarliga olyckor som annars kan uppstå på flakväxlarvagnar.

  Agritechnica är inte helt obetydligt för Metsjö, berättar Anders Ivarsson. Framför allt är det ett forum där man skapar kontakter, dels bland framtida kunder men också bland potentiella återförsäljare. Anders Ivarsson är tydlig med att de kontakter som företaget har fått på mässan har hjälpt till att ta Metsjö ut i Europa. Men rundvandringarna på mässan har även gjort att företaget har fått upp ögonen för nya komponentleverantörer.

  – Vi har fått i gång vår export på grund av att vi har varit här, och har fått ett bra kontaktnät både på komponenter och kontakter med leverantörer. Det är minst lika viktigt som att sälja maskiner, säger Anders Ivarsson.

  Till toppen