Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 januari 2018

  Agria slopar åldersgräns för hästar

  Från och med den 1 januari kommer hästägare att kunna nyförsäkra sina äldre hästar när Agria Djurförsäkring lyfter bort åldersgränsen.

   Äldre hästar får ökad trygghet.
  Äldre hästar får ökad trygghet. FOTO: Ann Lindén

  En vanlig anledning till att hästägare väljer att inte försäkra sin häst är hästens åldern, det menar försäkringsbolaget Agria. Med anledning av det slopar Agria åldersgränsen vid nyförsäkring av hästar.

  – Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk.

  ”Inte en stor fråga”

  Men Jan Lindblom, marknadsansvarig för djurförsäkringarna på Folksam, känner inte igen sig i den bilden.

  – Det är väldigt få hästägare som plötsligt kommer på att de ska försäkra sin 20-åriga häst. De flesta tecknar en försäkring och gör i regel detta mellan att hästen är mellan noll och 15 år. Så i min värld är detta inte en särskilt stor fråga, säger Jan Lindblom till ATL.

  Samtidigt är Jan Lindblom inte främmande för att Folksam kan komma att följa i Agrias fotspår.

  – Vi ska självklart ta med det här i vår produktöversyn i vår och se om det finns underlag för den här typen av förändring.

  LÄS OCKSÅ: Ridningen ska omfattas av friskvårdsbidragetLÄS OCKSÅ: Långa transporter riskabelt för hästarLÄS OCKSÅ: Smarta grimman håller koll på hästen

  Relaterade artiklar

  Till toppen