Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 mars 2019

  Granne vill stoppa satsning på kycklingar

  En lantbrukare i Skåne vill gå från gris till slaktkycklingar och har fått ja från länsstyrelsen. Nu säger en granne, som är äggproducent, nej och överklagar tillståndet.

   En lantbrukare i skånska Tomelilla vill ställa om från grisar till fjäderfän, men en granne går emot omställningen.
  En lantbrukare i skånska Tomelilla vill ställa om från grisar till fjäderfän, men en granne går emot omställningen. FOTO: Mostphotos

  En lantbrukare i skånska Tomelilla vill ställa om från grisar till fjäderfän. Nyligen gav Länsstyrelsen i Skåne tillstånd om djurhållning för platser till högst 250 000 slaktkycklingar, men en granne ställer sig emot omställningen.

  Grannen, som själv är lantbrukare och driver en verksamhet som äggproducent, har överklagat tillståndet till Mark- och miljödomstolen, skriver Lokaltidningen i Ystad.

  Som främsta skäl att tillståndet borde dras in skriver grannen att eventuell sjukdom skulle kunna slå ut båda anläggningarna på grund av deras närhet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen