Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 juli 2018

  Svinpesten exploderar i Polen

  Antal fall av afrikansk svinpest har formligen exploderat i Polen. Det visar nya siffror för första halvåret i år.

   Antalet fall av afrikansk svinpest har exploderat i Polen under första halvåret i år och finns både hos vildsvin och tamsvin.
  Antalet fall av afrikansk svinpest har exploderat i Polen under första halvåret i år och finns både hos vildsvin och tamsvin. FOTO: Mostphotos

  Under hela förra året noterades 822 fall av svinpest hos tamsvin och vildsvin. Redan första halvåret i år har det inträffat dubbelt så många, eller 1 606. Det visar siffror från tyska forskningsinstitutet för djurhälsa, FLI.

  Hittills har den afrikanska svinpesten inte nått Tyskland. Däremot har den på allvar nått Rumänien i år som noterat 303 fall.

  Ökningen i Polen oroar i Danmark eftersom det kan riskera exporten av griskött, som värderas till elva miljarder danska kronor årligen, skriver Landbrugsavisen.

  Danmark fortsätter planerna på att bygga staket eller hägn längs gränsen mot Tyskland för att på så sätt försöka stoppa ett eventuellt utbrott.

  LÄS OCKSÅ: Liten risk för afrikansk svinpest kommer in via foderimportLÄS OCKSÅ: Så vill Efsa stoppa svinpesten

  Relaterade artiklar

  Till toppen