Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 november 2020

  930 000 värphöns avlivas på polsk besättning

  Efter ett utbrott av den smittsamma H5N8-fågelinfluensan avlivas 930 000 värphöns på en och samma gård i västra Polen.

   Stängslet runt en hönsuppfödning utanför Rostock i nordöstra Tyskland förstärks med en presenning efter ett utbrott av fågelinfluensa i mitten på november.
  Stängslet runt en hönsuppfödning utanför Rostock i nordöstra Tyskland förstärks med en presenning efter ett utbrott av fågelinfluensa i mitten på november. FOTO: Jens Büttner/DPA/TT

  Utbrottet upptäcktes i förra veckan på en gård i byn Wroniawy, 13 mil från den polsk-tyska gränsen. Enligt uppgifter från den polska veterinärmyndigheten är det det 33:e utbrottet av H5N8-fågelinfluensa i landet i år, skriver Agrarheute.

  Sjukdomen har på senare tid spridit sig i Nordeuropa, inklusive Sverige, med ett stort antal avlivade fåglar som följd. Ingenstans har dock så många avlivats på ett bräde som i den polska hönsbesättningen.

  LÄS MER: Fågelinfluensa på dansk hönsgård

  Enligt den polska veterinärmyndigheten finns det även fält med gäss och andra vilda fåglar i närheten av hönsbesättningen. Avlivningen av de 930 000 hönsen inleddes i torsdags och väntas ta upp till sex dagar.

  SENASTE NYTT: Fågelinfluensa hos vilda fåglar i Sverige

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen