Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 februari

  8 tips till dig som vill bli entreprenör

  – Ha koll på det här! Maria Hammarstedt, regionchef på Maskinringen Sörmland, tipsar om åtta saker att tänka på för den som tänker ta steget och bli entreprenör.

  1. Kolla att det finns efterfrågan på de uppdrag du tänker ta på dig. Kanske kan en liten justering av strategi eller maskinpark innebär betydligt större chanser att få fler uppdrag.

  2. Var inte rädd för att ringa runt och fråga om det finns uppdrag för dig, har du tur så kan det vara vid rätt tillfälle samtalet kommer. Det värsta som kan hända är att den du ringer till säger nej.

  3. Se till att du har rätt behörigheter. Och om, eller när, du anställer personal är det viktigt att också de har alla papper och certifikat som behövs.

  4. Se till att du har rätt försäkringar, både för maskinerna, dig själv och dina anställda. Det är viktigt att tänka på det egna skyddet som egen företagare. Ingen annan gör det nämligen.

  5. Var serviceinriktad – men utplåna inte dig själv. Du måste inte svara i jobbmobilen efter klockan 19.00 en lördagskväll. Tänk också på att bästa reklamen är ett väl utfört jobb.

  6. Ha flera ben att stå på. Bara för att du har en grävmaskin kanske du inte får tillbringa all din arbetstid i den.

  7. Satsa pengarna där de behövs mest. Det är bättre att investera i maskiner, underhåll och en extra avbetalning än i en stor, fräck och fyrhjulsdriven tjänstebil. Och tänk på att göra pensionsavsättningar – du kommer att tacka dig själv en dag.

  8. Sist men inte minst. Våga testa. Fungerar det inte så gör det inte. Alla är inte ämnade att vara företagare – om man är det vet man inte förrän man testat!

  En längre version har tidigare publicerats i tidningen Lantmannen.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen