Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 april

  74 får gå från HK Scan i Finland

  HK Scan drar ned på sin administrativa personal och 74 tjänstemän i Finland får gå. Nu återstår förhandlingarna i övriga länder.

   Slakteriföretaget HK Scan ska minska sin adminstrativa personal i Finland.
  Slakteriföretaget HK Scan ska minska sin adminstrativa personal i Finland.

  HK Scan säger upp 74 tjänstemän i Finland om ett led i den personalminskning på 220 personer som koncernen aviserade i februari. Personalneddragningen genomförs genom uppsägningar och naturliga avgångar. Det framgår av ett börsmeddelande till Helsingforsbörsen.

  Därmed är landsförhandlingarna för Finland avslutade. Förhandlingarna om nedskärningar på tjänstemannasidan på HK Scan i Sverige, Danmark, de baltiska länderna och Polen fortsätter. Målet är att förhandlingarna ska vara avslutade under första halvåret 2019.

  Personalminskningarna är en del i det program som sjösatts på HK Scan vid årets början och som ska ge årliga besparingar på 10 miljoner euro från fjärde kvartalet 2019 och få full effekt nästa år.

  Lantmännen äger 6 procent av aktierna i HK Scan

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen