Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 februari 2019

  Ytterligare 55 stödmiljoner till Lantmännens medlemmar

  Lantmännen betalar nu ut den andra delen av sitt åtgärdspaket till medlemmarna efter extremtorkan 2018. Totalt rör det sig om 55 miljoner kronor.

   Utdelningen till medlemmarna uppgår till 619 miljoner kronor.
  Utdelningen till medlemmarna uppgår till 619 miljoner kronor. FOTO: Mostphotos

  Beloppet på 55 miljoner kronor baseras på böndernas handel med Lantmännen Lantbruk Sverige mellan september-december förra året, framgår av ett pressmeddelande.

  Ett andra åtgärdspaket

  Det rör sig om en extra rabatt och ett tillägg på 2 procent på denna handel. Medlen finns nu tillgängliga som en kreditfaktura på böndernas fakturakonto.

  Det här är den andra delen av det åtgärdspaketet som Lantmännen tagit fram efter fjolårets extremtorka. Första delen på 150 miljoner kronor betalades ut i september.

   Beloppet på 55 miljoner kronor baseras på böndernas handel med Lantmännen Lantbruk Sverige mellan september-december förra året.
  Beloppet på 55 miljoner kronor baseras på böndernas handel med Lantmännen Lantbruk Sverige mellan september-december förra året. FOTO: Mostphotos

  Utdelning på 619 miljoner

  Det kooperativa bolaget meddelade i samband med sitt bokslut i början av februari att man även gör sin största utdelning till medlemmarnas någonsin, också med anledning av torkan. Utdelningen uppgår till 619 miljoner kronor.

  Förra veckan rapporterade ATL också om att Arlas styrelse likaledes och av samma skäl föreslår en rekordutdelning till sina medlemmar genom att dela ut hela sitt rörelseresultat på motsvarande cirka tre miljarder kronor till Arlabönderna i år.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen