Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 augusti 2018

  5000 minkar utsläppta från sina burar

  Över 5000 minkar och ett tiotal hästar har släppts ut från sina burar på en gård utanför Hjo. Polisen misstänker att djuraktivister misstänks ligga bakom det hela,

   Arkivbild
  Arkivbild FOTO: iStockPhotos

  På gården i Korsberga utanför Hjo ska över 5000 minkar släppts lös från sina burar under söndagseftermiddagen. Även ett tiotal hästar ska ha släppts lösa från sina hagar, det rapporterar Hjo tidning.

  – Minkarna har släppts ut ur sina burar, men nästan alla har stannat kvar i byggnaden där burarna står. Det är bara ett fåtal som tagit sig ut ur byggnaden, Hästarna tror jag att man har fångat in, säger Andreas Olovsson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, till tidningen.

  En anmälan om skadegörelse och olaga intrång har gjorts och polisen misstänker att det är djurrättsaktivister som ligger bakom händelsen men än finns ingen gripen.

  – Vi har stoppat ett antal bilar i området och har i samband med detta fotograferat och dokumenterat. Men det finns ingen gripen, säger Skövdepolisen.

  LÄS MER: Att förmänskliga djuren leder felLÄS MER: Så vill C skydda lantbrukare från aktivister

  Relaterade artiklar

  Till toppen