Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 31 juli 2019

  Bayer: 5 000 nya canceranmälningar mot Roundup – aktien sjunker

  Anmälningarna mot den tyska kemi- och läkemedelskoncernen Bayer och dess glyfosatbaserade ogräsbekämpningsmedel Roundup har stigit med 5 000 de senaste tre månaderna, skriver Financial Times. Enligt tidningen indikerar det en juridisk risk för bolaget där den totala skadeståndskostnaden kan växa till flera miljarder dollar.

  FOTO: Bayer AG

  Nyheten om de 5 000 nya anmälningarna kom i samband med Bayers kvartalsrapport, som även visade 21 procent högre omsättning jämfört med fjolåret. Omsättningsökningen är mestadels relaterad till förvärvet av Monsanto ifjol, som ligger bakom tillverkningen av Roundup.

  Bayer-aktien sjunker

  I maj sjönk Bayer-aktien sedan bolaget ålagts att betala över 2 miljarder dollar i skadestånd till ett gift par som hävdar sig ha drabbats av cancer efter exponering för den glyfosat-baserade produkten Roundup. Bolaget överklagade domen och domstolen sänkte skadeståndet till 87 miljoner dollar.

  Detta var endast en av flera domstollsfall som Bayer står inför med koppling till Roundup, vilket har pressat aktien kraftigt under det senaste året.

  Bayer-aktien var ned 3,4 procent på tisdagsmorgonen i Tyskland och har totalt rasat 40 procent det senaste året.

  Relaterade artiklar

  Till toppen