Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 september 2018

  Miljontals kycklingar drunknade efter orkanen Florence

  Översvämningar i orkanens spår har dränkt 3,4 miljoner kycklingar och 5 500 grisar.

   Satellitfoto på orkanen Florence över Atlanten.
  Satellitfoto på orkanen Florence över Atlanten. FOTO: Mostphotos

  Orkanen Florence som drog in över USA:s sydöstra kust i förra veckan har krävt 35 människoliv. Betydligt fler djurliv gick till spillo.

  Siffrorna ovan kommer från jordbruksdepartementet i North Carolina, som är den delstat som har drabbats hårdast av de översvämningar som följt av orkanen.

  I ett pressmeddelande meddelar USA:s tredje största kycklingproducent Sanderson Farms att 60 av deras 880 kycklingfarmer i North Carolina har översvämmats. Dessutom är sex andra anläggningar så pass skadade att de inte längre kan hysa kycklingar. Sammanlagt har 3,4 miljoner av företagets kycklingar dött i översvämningarna – och det kan bli betydligt fler.

  Sanderson Farms har nämligen ytterligare 30 kycklingfarmer i närheten av staden Lumberton, North Carolina, som företagets lastbilar inte kan nå med kycklingföda på grund av översvämningarna. I dessa nu isolerade anläggningar finns 6,3 miljoner kycklingar.

  Även 5 500 grisar har dött i orkanens spår, uppger Time Magazine. Under orkanen Matthew, som drabbade samma område 2016, omkom 2 600 grisar.

  Minst två stora svingödseldammar har brustit och många andra har antingen svämmat över eller är på väg att göra detta, uppger Buzzfeed News.

  LÄS OCKSÅ: Världens största kycklingland hotas av kollapsLÄS OCKSÅ: Tusentals djur räddas ur vattenmassorna

  Till toppen