Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 april 2019

  14 miljoner till satsning på närproducerat

  Jordbruksverket har skjutit till 14 miljoner kronor till ett nytt projekt för att främja närproducerad mat som framställts med få mellanhänder.

  Pengarna ska betalas ut som stöd till bland annat bönder och livsmedelsföretag, men även till exempelvis kommuner och myndigheter.

  – Vi vill att producenter och förädlare ska få mer kunskap och tillgång till praktiska exempel för att utveckla korta livsmedelskedjor. Det är viktigt för att öka produktionen av närproducerad mat, säger Rebecca Hymnelius, landsbygdsutvecklare på Jordbruksverket, till ATL.

  Ska bidra till korta kedjor

  De som söker stödet måste påvisa att de bidrar till att öka kunskapen och informationsspridningen om närproducerad mat och så kallade korta livsmedelskedjor. Det sistnämnda innebär att livsmedel förädlas och säljs med som mest en mellanhand, mellan jordbrukare och konsument.

  Det kan röra sig om broschyrer och webbinformation, men även fysiska träffar som syftar till att samla in och förmedla kunskap på området.

  Det finns inget ansökningsminimum utan stödnivån avgörs från fall till fall. Stödet kan sökas till och med den 12 juni i år via Jordbruksverkets e-tjänst.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen