Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 augusti 2019

  Balar stulna från gärde – polisen: Svårutrett

  14 nyskördade ensilageblar har försvunnit från ett gärde i Falköpings kommun. Lantbrukaren misstänker att balarna har stulits.

   14 ensilagebalar rapporteras stulna från ett gärde i Falköping. Bilden har ingenting med den misstänka stölden att göra.
  14 ensilagebalar rapporteras stulna från ett gärde i Falköping. Bilden har ingenting med den misstänka stölden att göra. FOTO: Marcus Frennemark

  Den misstänka stölden ska ha inträffat någon gång mellan den 10 och 11 augusti i närheten av Bjurum i Falköpings kommun. Foderstölder inträffar titt som tätt, men är samtidigt en relativt ovanlig företeelse, konstaterar Stefan Kringlund, som är gruppchef för polisens utredningsverksamhet i Falköping.

  – Jag hade något ärende i fjol, men då hade vi andra förutsättningar och ont om foder, säger han.

  Ärendet är dock svårutrett, varför polisen nu är beroende av spaningsuppslag och iakttagelser från allmänheten för att komma vidare i utredningen.

  Stal GPS

  Falköpings kommun har de senaste dagarna utsatts för flera fräcka stöder mot lantbruk och andra gårdar. Mellan den 13-14 augusti gjordes inbrott i en fabriksny Case IH som stod uppställd i en maskinhall. Från traktorn stals både GPS och tillhörande dator, berättar Stefan Kringlund, och på vägen ut tog tjuven eller tjuvarna även med sig verktyg och maskiner.

  Enligt anmälningar till polisen har flera gårdar i samma område blivit av med verktyg och andra föremål i vad som ser ut att vara en nattlig räd där någon eller några har riktat in sig på olika fastigheter på landet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen