Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 juni 2019

  130 ungtjurar lösa på Öland

  Under lördagskvällen inträffade ett sabotage på en går i Gynge, Mörbylånga. Någon, eller några, hade brutit upp grindarna till Rune Åstrands djurstall varpå ett stort antal ungtjurar släpptes lös.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Enligt Ölandsbladet rörde det sig om 130 ungtjurar som sprang lösa i skogen intill och längsmed vägen. Rune Åstrand, som aldrig är bortrest annars, var den aktuella kvällen på fest i Grankulla. Men festen fick avbrytas när telefonen började ringa, berättar han för Ölandsbladet.

  Bröt upp grindarna

  Under sommaren brukar dörrarna till djurstallet stå öppna. Däremot finns det grindar innanför dörrarna som håller djuren på plats.

  – Grindarna till stallet satt fast ordentligt. De var fastkedjade, säger Rune Åstrand till Ölandsbladet.

  Men under lördagskvällen hade någon med våld brutit upp grindarna de 130 ungdjuren släpptes ut.

  Krockat med buss

  Rune Åstrand är bedrövad över händelsen, men beskriver också att han ska ha fått mycket hjälp av grannar, lantbrukarkollegor och privatpersoner att ta rätt på djuren igen.

  Under måndagen räknade han in alla djuren och såg över dem. Inga skador har rapporterats till Ölandsbladet. Men en KLT-buss ska enligt uppgifter ha kört på ett djur i närheten av gården på lördagskvällen. Kvinnan som såg händelsen är säker på att det var en ungtjur.

  – Men det ska bara ha blivit en touch, säger han till tidningen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen