Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 maj 2019

  100 000 kycklingar döda i storbrand

  Två byggnader med kycklingproduktion brann ner till grunden på söndagskvällen. 100 000 djur brann inne.

   De två intilliggande byggnaderna som låg i riskzonen används också som kycklingstall. Arkivbild. Bilden har ingen koppling till artikeln.
  De två intilliggande byggnaderna som låg i riskzonen används också som kycklingstall. Arkivbild. Bilden har ingen koppling till artikeln. FOTO: Mostphotos

  En kraftig brand härjade på söndagen hos en kycklingproducent utanför Linköping. Två stora byggnader drabbades och minst 100 000 kycklingar brann inne, uppger räddningstjänsten i Östra Götaland för SVT Nyheter Öst.

  – Det ena är ett höns- och kycklingstall och det andra är ett foderstall. Det var omöjligt att rädda byggnaderna, så vi koncentrerade oss istället på att rädda intilliggande byggnader, säger Lennart Ågren vid räddningstjänsten till SVT.

  Brann ner till grunden

  De två intilliggande byggnaderna som låg i riskzonen används också som kycklingstall. På söndagskvällen meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll utan spridningsrisk till andra byggnader.

  Höns- och kycklingstallet och foderstallet brann ner till grunden och eftersläckningsarbetet väntades pågå under hela natten.

  Orsaken till branden är okänd.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen