facebooktwittermail

Landsting i norr väljer ekologiskt

Landstinget i Norrbotten har träffat ett avtal om ekologiskt nötkött med det lokala charkuteriföretaget Nyhléns Hugosons.

Samarbetet har kunnat förverkligas genom att landstinget i sin livsmedelsupphandling underlättat för små och medelstora företag att kunna lämna anbud, skriver Piteå-Tidningen.

- Det är roligt för oss att få leverera ekologiskt kött från våra norrländska bönder till landstinget, speciellt i en tid då det importeras mycket kött till Sverige, säger Mikael Hugoson på Nyhléns Hugosons.

Lokala råvaror


Företaget kommer bland annat att leverera ekologisk nötfärs och ekologisk nötbog till Sunderbyns sjukhus, Piteå älvdals sjukhus, Grans naturbruksskola, Kalix naturbruksskola och landstingshuset i Luleå.

Nyhléns Hugosons har 227 medarbetare och produktionsanläggningar i Luleå, Skellefteå och Ullånger. Råvarorna utgörs huvudsakligen av kött från bondgårdar i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Företaget bildades 2005 och ägs till 51 procent av Mikael Hugoson och till 49 procent av Scan AB. Företaget omsätter 600 miljoner om året.ATL.nu