facebooktwittermail d

Landsortsbor oftare otrogna

Landsortsbor har inte bara längre förhållanden än stadsbor. De är även mer lössläppta och benägna att hoppa över skaklarna, enligt en ny undersökning.

Att det är livat på landet känner de flesta till. Men ibland kan det kanske bli lite väl mycket av det goda.

23 procent av de engelska landsortsborna erkänner att de någon gång varit otrogna. Bland stadsborna är motsvarande siffra 16 procent, enligt en undersökning bland 2 000 personer som den brittiska tidningen Metro tagit del av.

Är lyckliga


21 procent av lantisarna säger också att de kan tänka sig att vara otrogna under förutsättning att de inte åker fast. I städerna har endast 16 procent sådana lustar.

Trots - eller tack vare - detta tenderar förhållanden på den engelska landsbygden att hålla längre än i städerna. Bland landsortsparen lever 62 procent med samma partner i minst fem år. I stan är motsvarande siffra 42 procent.

Dessutom uppger endast 8 procent av landsortsborna att de är olyckliga med sin partner - jämfört med 21 procent i städerna.

Stadsborna tycks också anse att gräset är grönare ute på vischan när de ska ranka sin önskepartner. Såväl män som kvinnor föredrar händiga och jordnära personer som klarar sig bra ute i det fria framför trendiga storstadssnobbar. ATL.nu