facebooktwittermail d

Landshypotek föreslår utdelning på 141 miljoner

I våras sköts beslut om utdelning till Landshypoteks medlemmar upp. Nu ska beslutet i stället tas på en extra föreningsstämma.

Lantbruk och skogsbruk har uppvärderats under pandemin, uppger Landshypotek i ett pressmeddelande. Arkivbild.
Lantbruk och skogsbruk har uppvärderats under pandemin, uppger Landshypotek i ett pressmeddelande. Arkivbild. FOTO: ANDERS FÄLLMAN

Under vårens coronaoroligheter tog Landshypotek bank beslutet att skjuta upp beslut om årets utdelning. Nu kallas medlemmarna i Landshypotek Ekonomisk Förening till en extra stämma där beslut ska tas.

Banken har inte sett någon generell ekonomisk försämring bland sina kunder under pandemin. Snarare uppger Landshypotek att samhället och myndigheter uppvärderat jord- och skogsbruk under året.

Styrelsens förslag på utdelning är 141 miljoner kronor. Datumet för stämman, då beslut om utdelningen tas, är den 6 november.

”Vår omsorgsfulla bedömning vilar på att vi är en bank för svenska jord- och skogsbrukare och som drivs för att bidra till samhällsnyttan som jord- och skogsbruket skapar. De här pengarna gör betydligt mer samhällsnytta på landets gårdar än vilandes på ett konto hos den bank vi äger tillsammans” säger Per-Olof Hilmér ordförande i Landshypotek Ekonomisk Förening, i ett pressmeddelande.