facebooktwittermail d

Landsbygdspartiet behövs

Folket på landsbygden måste kraftsamla.

Folket på landsbygden måste kraftsamla, tycker debattörerna.
Folket på landsbygden måste kraftsamla, tycker debattörerna. FOTO: ANN LINDÉN

Detta är ett debattinlägg. Det innebär att innehållet återger skribentens egen uppfattning. Läs mer om ATL:s publicistiska målsättning här.

Om en miljon kineser demonstrerar på Himmelska Fridens Torg så är det inget att bry sig om. Det är bara en promille av befolkningen. Om så hela Sveriges befolkning skulle protestera mot något enskilt beslut i EU, så är det inte heller något att bry sig om. Sveriges befolkning utgör knappt 2 procent av EUs 508 miljoner invånare. Ut ur EU!

Cirka 15 procent av Sveriges befolkning bor på ren landsbygd eller i småorter. Om dessa väljare splittras på de 8 olika partier som nu sitter i riksdagen, så kommer de att inom varje parti utgöra en minoritet. Den behöver partimajoriteten inte heller bry sig om.

Men om bara hälften av dessa väljare kunde rösta på ett parti, som företräder just landsbygden och småorterna. Då skulle det partiet vara lika stort som KD och MP tillsammans är i dag. Vilken påverkan skulle det inte få på politiken? Speciellt om partiet står utanför den traditionella blockpolitiken och således skulle bli uppvaktat från både höger och vänster.

Det partiet finns redan. Vi har ännu inte kommit in i riksdagen, men vi har redan fått mandat i 9 kommuner. Vi växer hela tiden och har nu ett 25-tal lokalavdelningar runt om i landet. Lägg namnet på minnet, så vet du vad du skall rösta på i september.

För Landsbygdspartiet oberoende, LPo

Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

Erika Sörengård ordförande, Ervalla