facebooktwittermail

Ladugård i Jönköping brann ned till grunden

Inga människor skadades men flera djur dog när en ladugård i Jönköping under söndagsmorgonen brann ned till grunden.

Fyra hästar och 22 får dog när en ladugård i Jönköping i morse brann ned till grunden. (Arkivbild utan koppling till texten.)
Fyra hästar och 22 får dog när en ladugård i Jönköping i morse brann ned till grunden. (Arkivbild utan koppling till texten.) FOTO: MOSTPHOTOS

Det var vid 4-tiden på söndagsmorgonen som ägaren kontaktade räddningstjänsten om ladugårdsbranden i närheten av Järtorp, Jönköpings kommun. Det uppger SVT Nyheter Jönköping.

När räddningstjänsten anlände var hela ladugården övertänd. Men med insatser från elva räddningsfordon kunde branden begränsas och hindras från att sprida sig till intilliggande byggnader.

14 tackor klarade sig

Ingen människa skadades, men fyra hästar och 22 får dog i branden. 14 av tackorna kunde ta sig ut ur ladugården, och klarade sig helt utan skador.

Gårdens ägare, Johan Åvall, är tacksam över att några av fåren klarade sig och att räddningstjänsten kunde förhindra spridningen till maskinhallen. Men han är fortfarande skakad av upplevelsen att se sin ladugård stå i lågor.

”Det går inte att beskriva den fruktansvärda känslan. Man får fullständig panik. Speciellt när man vet att djur kommer dö”, säger Johan Åvall till SVT Nyheter.

Under dagen har han och sambon fått bra stöd av grannarna.

”Det finns hur mycket människor som helst som hjälper till och är jättesnälla”, säger Johan Åvall.