facebooktwittermail

Polisinsats på Mellanskog efter kuvert med vitt pulver

På tisdagsförmiddagen ankom ett brev till Mellanskogs huvudkontor i Uppsala som innehöll hot mot företaget och ett vitt pulver. Efter en insats med bland andra nationella bombskyddet konstaterades att pulvret troligen var ofarligt.

FOTO: TRONS / TT

– Det var när en av våra medarbetare öppnade dagens post under den tidiga förmiddagen som ett av kuverten visade sig innehålla ett vitt pulver och ett brev av hotfull karaktär, säger Marie Wickberg, chef för kommunikation och näringspolitik på Mellanskog till ATL.123123

Kan du säga något om vad som stod i brevet?

– Inte mer än att det var av hotfull karaktär, och inte var riktat mot någon specifik person. Vi har heller ingen hotbild mot oss i övrigt, säger Marie Wickberg.

Klockan 9.52 på tisdagsförmiddagen tog Uppsalapolisen emot samtalet från Mellanskog och en insats med polis, räddningstjänst, ambulans och nationella bombskyddet inleddes. Ett stort pådrag på en arbetsplats där bara en liten del av personalen var på plats på grund av coronapandemin.

– Klockan 15.42 fick vi veta från nationella bombskyddet att det misstänkta föremålet troligen var ofarligt, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på RLC polisregion Mitt.

– Det var en omskakande upplevelse, men alla inblandade mår bra, säger Marie Wickberg.

Nationella bombskyddet

Finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och blir aktiverat när regionernas patruller får in jobb med farliga föremål som de inte kan hantera. De begär biträde via sina regionala ledningscentraler och vakthavande befäl på Noa.

Källa: Tidningen Svensk Polis