facebooktwittermail

På Koppom Maskin går det som en dans

Kan man i världen så kan man i Värmland. Koppom Maskin vill sprida lite glädje genom att dansa loss på nätet.

”Jerusalema” har tagit världen med storm. Orginalet, av sydafrikanen Master KG, har över 311 miljoner visningar på Youtube. Och ett stort antal alternativa versioner har också fått mångmiljonpublik. Många är det som antagit #JerusalemaChallenge och dansat loss digitalt.

Det var inga problem med att få personalen att ställa upp och dansa framför kameran enligt personalchefen Henrik Florin.
Det var inga problem med att få personalen att ställa upp och dansa framför kameran enligt personalchefen Henrik Florin. FOTO: PRIVAT

Nu har flugan tagit sig till Koppom Maskin i Värmland. De anställda tog en liten paus i arbetet med att reparera och sälja skogsmaskiner för röra lite på ben och armar. Henrik Florin, personalchef på Koppom Maskin och initiativtagare till firmans dansövning tror, kanske inte helt seriöst, att deras version kan slå orginalet:

– 331 miljoner känns som en rimlig nivå.

Varför gav ni er på det?

– För att göra något roligt. Det händer inte så mycket roligt i världen just nu så vi ville få till något roligt, både för oss själva och andra.

Koppom Maskin exporterar begagnade maskiner över hela världen när man inte dansar.
Koppom Maskin exporterar begagnade maskiner över hela världen när man inte dansar. FOTO: PRIVAT

Var det svårt att få personalen att ställa upp?

– Egentligen inte. Visst var det kanske lite så där de första minuterna på vissa ställen men sedan tog det sig. Så alla tyckte det var roligt.

Har du något annat i bakfickan?

– Det vet man aldrig, det får vi se.

Koppom Maskin finns i Charlottenberg. Företaget säljer begagnade skogsmaskiner och reservdelar. Många kunder finns långt utanför Sveriges gränser.

– Av de mellan 250 och 300 maskiner vi säljer varje år går merparten på export. Främst till Europa men vi har också kunder i Nordamerika, Australien och Nya Zeeland, säger Henrik Florin.

– Nya maskiner kan man köpa även där. Men det är sämre med utbudet av begagnade maskiner.

Nu hoppas Henrik Florin att företagets dansvideo ska få lika stor publik som orginalet som har setts 331 miljoner gånger på Youtube i nuläget.
Nu hoppas Henrik Florin att företagets dansvideo ska få lika stor publik som orginalet som har setts 331 miljoner gånger på Youtube i nuläget. FOTO: PRIVAT