facebooktwittermail

KF:s VD fick lägenhet av Kommunal-bolag

Kooperativa Förbundets VD Tommy Ohlström har tillsammans med sin fru tilldelats en stor lägenhet i centrala Stockholm av Polstjärnan, Kommunal och Byggnads gemensamma fastighetsbolag, avslöjar Aftonbladet.

Tommy Ohlström är sedan några år tillbaka VD för Kooperativa Förbundet som är majoritetsägare i Coop. För ett par månader sedan flyttade Ohlström och hans fru in i en 180 kvm stor våning i centrala Stockholm och för den betalar de i dag 16 000 kronor i hyra.

Paret tilldelades lägenheten utan att vara i något större behov av bostad eftersom de vid flytten redan ägde en 123 kvm stor lägenhet i Vasastan. Den kunde de då sälja för 10,9 miljoner och flytta in i den nya lägenheten utan att betala en krona.

Ohlström menar att det är hans fru som fått lägenheten eftersom hon tidigare arbetat på Byggnads och ställt sig i kö och att de inte gjort något fel.

"Bergström som förmedlade den här lägenheten"

- Nej, det tycker jag inte eftersom min hustru i samband med sin anställning där hade möjlighet att anmäla sitt intresse så upplever inte jag att vi har utnyttjat någon ställning. Jag vet inte om de har en kö eller hur de jobbar, men vi anmälde ett intresse för en lägenhet, säger Ohlström till Aftonbladet.

Ohlström har tidigare arbetat som statssekreterare åt Anders Sundström under dennes tid som arbetsmarknadsminister i den socialdemokratiska regeringen. Han har även varit partikassör i Socialdemokraterna.

Kommunals före detta kassör Anders Bergström tvingades avgå efter skandalen kring Kommunals vidlyftiga internrepresentation och enligt Kommunal är det han som tilldelat Ohlström lägenheten.

– Det var Anders Bergström som förmedlade den här lägenheten och han är ju inte här längre. Det är svårt att hitta någon som känner till det där, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på Kommunal till TT.