facebooktwittermail d

Katarina Levin ny VD för Setra

Katarina Levin har utsetts till ny VD och koncernchef för träindustriföretaget Setra.

”Framtiden vilar på förnyelsebara material som trä och jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla inom Setra för att driva den utvecklingen”, säger Katarina Levin i ett pressmeddelande.
”Framtiden vilar på förnyelsebara material som trä och jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla inom Setra för att driva den utvecklingen”, säger Katarina Levin i ett pressmeddelande. FOTO: SETRA

Katarina Levin kommer närmast från SCA Wood där hon arbetar som marknadsdirektör, och hon har tidigare lång erfarenhet från ledande positioner inom träindustrin bland annat som sågverkschef för SCA Tunadal och Bollsta.

Många sökande

– Det har varit en väldigt positiv sökprocess, vi fick många kvalificerade sökande och jag är både glad och stolt över att kunna presentera Katarina som ny VD för Setra. Katarina har ett gediget sågverkskunnande och vi är övertygade om att hon med sin energi och coachande ledarstil kommer att kunna tillföra mycket till Setra, säger Börje Bengtsson, styrelseordförande i Setra Group.

Katarina Levin tillträder som VD för Setra vid årsskiftet. Hon efterträder Hannele Arvonen som istället blir VD för Sveaskog.